Ar ogļu aizdedzināšanas šķidrumu bērns apdedzina seju

Vakar Zemgalē kāds piecus gadus vecs zēns guvis sejas apdegumus no rokā sprāgušas degmaisījuma pudeles, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule.

Kā vēstījuši zēna vecāki, ģimene gatavojusies kurināt grila ogles, kad nenoskaidrotu apstākļu dēļ noticis negadījums. Degmaisījuma pudeles sprādziena rezultātā zēns guvis septiņu procentu sejas apdegumus, kas pielīdzināmi pirmās līdz otrās pakāpes apdegumiem, ziņo Bundule.

Tāpat aizvadītajā diennaktī slīkuši trīs cilvēki, no kuriem izglābts tikai viens. Ezerē noslīcis kāds 48 gadus vecs vīrietis. Savukārt Suntažos kāds 56 gadus vecs vīrietis nav izglābts pēc slīkšanas kāda viesu nama teritorijai tuvumā esošā ezerā. Smiltenē draugi izglābuši kādu 45 gadus vecu vīrieti, kas apkārtējiem lielījies, ka var pārpeldēt ezeru, taču atpakaļceļā nokļuvis līdz ezera pusei, kur spēku izsīkuma rezultātā sācis slīkt. Vīrietis pavadījis apmēram minūti zem ūdens, taču draugi izvilkuši vīrieti krastā, kur ieradusies mediķu brigāde.

Karstuma ietekmes dēļ mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 14 gadījumos, no kuriem deviņi izsaukumi bijuši Rīgā. No karstuma dūriena cietis kāds 80 gadus vecs sirmgalvis kā arī divus gadus vecs bērns.

Vakar cilvēki cietuši arī no kukaiņu kodumiem. Mediķi devušies uz 12 izsaukumiem, no kuriem četros gadījumos palīdzība bijusi nepieciešama kukaiņu sadzeltiem cietušajiem Rīgā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes piedalījušās arī cietušo glābšanā vakar naktī uz svētdienu ap plkst.3 notikušajā ugunsgrēkā Valmierā, Marijas ielā 9. Palīdzību sniegušas trīs mediķu brigādes, palīdzot deviņiem cilvēkiem. Galvenās komplikācijas bijuši apdegumi un saindēšanās ar dūmiem. Kopumā pieci cietušie tikuši hospitalizēti.

Kopumā 7.augustā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis 1467 izsaukumus, no kuriem puse, 733 izsaukumi, bijuši no Rīgas.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais