Nedēļas laikā VID darbinieki kontrbandu atklājuši 40 automašīnās

© Valsts Robežsardze

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nedaudz vairāk nekā vienas nedēļas laikā konfiscējis sešas no kopumā 40 administratīvajās lietās aizturētajām automašīnām, kas izmantotas preču nelikumīgai pārvietošanai pāri Latvijas robežai.

VID Komunikācijas nodaļā aģentūru LETA informēja, ka joprojām ir aizturētas 11 no 40 automašīnām, ko VID bija liedzis izmantot tālāk pēc tam, kad tās aizturētas saistībā ar kontrabandas preču pārvadāšanu.

No 40 automašīnām, ko VID bija aizturējis laika posmā no 23.jūlija līdz 3.augustam, 23 automašīnas atdotas atpakaļ to īpašniekiem.

VID papildināja, ka tikai šā gada 23.jūnijā stājušies spēkā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu valsts muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot šīs preces vai citas vērtības no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā jeb par kontrabandu ļauj VID konfiscēt juridiskajām personām piederošo autotransportu, kas tiek izmantots kontrabandas kravu pārvietošanai jeb pārvadāšanai.

Svarīgākais