Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par koku zāģēšanu Gaujas Nacionālajā parkā aiztur divus vīriešus

Trešdien Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Siguldas iecirkņa darbinieki aizturēja divus vīriešus, kuri neatļauti zāģēja kokus Gaujas Nacionālajā parkā.

Kā aģentūru LETA informēja VP RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis, vecākais no aizturētajiem 1955. un 1962.gadā dzimušajiem vīriešiem jau agrāk ir sodīts par zādzību.

Policija noskaidrojusi, ka aizturēšanas dienā abi vīrieši uz GNP kokus zāģēt nebija devušies pirmo reizi. Jau iepriekš viņi esot nozāģējuši vairākus simtus koku trīs svešos un vienā sev piederošā īpašumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 109.panata 2.daļas "par patvaļīgu koku vai citu stādījumu ciršanu, iznīcināšanu vai bojāšanu valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai objektā, parkā, dendroloģiskajā objektā, zemes vai ūdeņu aizsargjoslā, pilsētu zaļajā zonā vai citās aizsardzības joslās vai zonās". Par to draud brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem vai naudas sods līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Precīzi zaudējumu apmēri vēl tiek skaidroti, bet abiem aizturētajiem tikmēr piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.