Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rāvja un Millera advokāti apsūdzības sauc par neizprotamām

© F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturēto uzņēmēju - "Skonto būves" līdzīpašnieku Gunta Rāvja un Ivara Millera advokāti lietu vērtē kā absurdu, bet apsūdzības neizprotamas, vēstī LNT Ziņas.

Korupcijas apkarotāji saistībā ar sākto kriminālprocesu par valsts amatpersonas kukuļošanu kādā, iespējams, Latvijas Universitātes (LU) iepirkumā, vakar veica procesuālās darbības, tai skaitā vairākas kratīšanas. Ap vieniem dienā vakar aizturēta Rīgas domes deputāte no Nacionālās apvienības un LU rektora vietniece Baiba Broka, "Skonto būves" līdzīpašnieki Guntis Rāvis un Ivars Millers un ievietoti Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā. Visus trīs šodien dienas vidū apmeklēja advokāti. LNT novēroja, ka visi advokāti uz tikšanos ieradās vienā laikā ap pulksten diviem pēcpusdienā, pirms tam LNT sakot, ka neko īsti par savu klientu lietām vēl nezinot.

Neoficiāla informācija liecina, ka iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums B.Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai. Advokāts Viktors Tihonovs pēc aptuveni stundu garas tikšanās ar Rāvi LNT notiekošo saistīja ar politiķu intrigām un G.Rāvja iesaisti kukuļošanā noliedza. Viņš nesaprotot, kā Broku var vainot par kukuli, ja naudu saņēmuši sportisti, to iztērējot pasaules kausā. "Lieta nevis nopietna, bet pirmšķietami absurda. Tur nekāda nopietnība nav, tādēļ ka atzīta sporta organizācija, kura saņēmusi daudz un dažādus ziedojumus, cik mēs redzam no oficiāliem pārskatiem, [un tos] iztērējusi sportistu dalībai pasaules kausos, neviena lieka tēriņa. Kā no tā var sadzejot vai radīt pirmšķietamas aizdomas, ka bijusi kaut kur korupcija, tas ir pagaidām neizskaidrojami un neaptverami. Mērķis ir, lai, acīmredzot, Baiba Broka no politikas tiktu izslēgta," tā LNT ziņām skaidroja V. Tihonovs.

I.Millera advokāti LNT atzina, ka arī pēc tikšanās ar klientu neesot izdevies viest skaidrību, kāpēc notikuši aizturēšana un par ko pratināts uzņēmējs. "Klienta pratināšana, manuprāt, bija tīri formāla un, manā skatījumā, visai bezjēdzīga. Es šobrīd nesaprotu izvirzītās apsūdzības. Šobrīd klients tiek paturēt šeit, tiek aizturēts līdz rītdienai, kad procesa virzītājs, cik saprotu, lems par tālāko," atzina advokāts Oskars Ramiņš. Savukārt advokāts Egons Rusanovs piebilda, ka lēmums par personas atzīšanu par aizdomās turēto vēl nav izgatavots. Brokas advokāts LNT ziņām norādīja, ka nekādu komentārus šobrīd nesniegs.