Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pateicoties drosmīgam iedzīvotājam, aizturēta viltus "Latvijas gāzes" darbiniece

Attēlam ir ilustratīva nozīme © AFP/ SCANPIX

Vakar, 4. jūlijā, pateicoties attapīgam un drosmīgam iedzīvotājam, nozieguma brīdī Rīgā tika aizturēta viltvārde, kura kārtējo reizi, uzdodoties par AS “Latvijas Gāze” darbinieci, bija iekļuvusi seniores dzīvoklī ar mērķi izdarīt zādzību. Pašreizējā informācija liecina, ka aizturētā, iespējams, saistīta gan ar šonedēļ izdarītu zādzību un zādzības mēģinājumiem, gan ar citiem līdzīgiem gadījumiem Rīgā šogad un pagājušajā gadā. Valsts policija aicina iedzīvotājus aplūkot sievietes fotogrāfiju un atsaukties arī citus, kuri cietuši no viņas noziedzīgajām darbībām, zvanot policijai pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts policija reģistrēja trīs gadījumus, kad tobrīd nenoskaidrota sieviete, uzdodoties par AS “Latvijas Gāze” darbinieci un apgalvojot, ka jāpārbauda skaitītāju rādījumi, bija iekļuvusi senioru dzīvokļos Rīgā, Ķengaragā. Sieviete centusies novērst dzīvokļu iemītnieku uzmanību un meklēt dažādus aizbildinājumus, lai tie aizietu uz citu telpu un viltvārdi atstātu vienu. Divos gadījumos mājokļu saimnieki, nojautuši ko nelāgu, bija uzmanījuši sievieti, līdz ar to viņai neizdevās neko nozagt. Taču 3. jūlijā noziedzniece kādai 1925. gadā dzimušai sievietei nozagusi 1100 eiro.

Vakar, 4. jūlijā, sieviete, kārtējo reizi darbojoties pēc šādas pašas shēmas, bija iekļuvusi 1934. gadā dzimušas kundzes dzīvoklī, šoreiz - Rīgā, Ziepniekkalnā. Par laimi, viltvārdi vēl pirms ienākšanas dzīvoklī pamanīja kaimiņš, kurš bija dzirdējis viņas aizdomīgo sarunu ar potenciālo upuri. Kad abas sievietes jau atradās dzīvoklī, tur ienācis arī minētais vīrietis un lūdzis svešinieci uzrādīt darba apliecību. Sieviete piepeši izskrēja kāpņu telpā, kur viņu panāca un aizturēja cietušās kaimiņš. Saņemot izsaukumu uz notikuma vietu, Valsts policijas likumsargi aizdomās turēto personu nogādāja policijas iecirknī. Noskaidrots, ka viņa dzimusi 1995. gadā un ir ārvalsts piederīgā.

Aizturētā sieviete ir atzinusies 3. jūlijā izdarītajā zādzībā un 4. jūlijā veiktajā zādzības mēģinājumā. Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, viņa izdarījusi līdzīgus noziegumus arī 2018. gada decembrī un 2019. gada martā vairākos Rīgas mikrorajonos.

Iespējams, sievietei bijuši līdzdalībnieki, taču precīzi notikušā apstākļi vēl tiek skaidroti.

Šobrīd pret sievieti ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas - par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat uzsākts kriminālprocess par zādzības mēģinājumu.

Valsts policija pieļauj, ka sieviete, iespējams, saistīta arī ar citiem līdzīgiem noziegumiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti apskatīt aizdomās turētās sievietes fotogrāfijas un atsaukties arī citus, kuri cietuši no šīs personas noziedzīgajām darbībām! Tāpat iedzīvotāji, kuru mājoklī ir uzturējusies šī persona, tiek aicināti pievērst uzmanību, vai nav pazudusi nauda vai citas vērtīgas lietas. Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai arī vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

Valsts policija izsaka pateicību vērīgajam iedzīvotājam, kurš sievieti aizturēja līdz policijas ierašanās brīdim!

Atkārtoti tiek atgādināts, ka kopš 2017. gada 1. decembri AS “Latvijas Gāze” vairs neveic nekāda veida dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās. Saskaņā ar likumā noteikto AS “Latvijas Gāze” reorganizāciju, ar 2017. gada 1. decembri vienīgā komercsabiedrība Latvijā, kas ir tiesīga veikt dabasgāzes sadales sistēmu apsekojumus mājsaimniecībās ir akciju sabiedrība “Gaso”.