Uzdodoties par policistu, kara veterānam nozog ordeņus

Nenoskaidrota persona, uzdodoties par policistu, vakar kādam aptuveni 95 gadus vecam vīrietim no mājām Rīgā nozagusi divus kara ordeņus un divas medaļas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, otrdien pie 1915.gadā dzimuša vīrieša Rīgā ieradies svešinieks, kurš uzdevies par policistu un ātrumā parādījis arī nezināmas izcelsmes dokumentu, skaidrojot, ka tā ir policista apliecība.

Nelūgtais ciemiņš skaidrojis večukam, ka izmeklēšanas gaitā policija esot nonākusi uz pēdām kādam grupējumam, kas nodarbojas ar ordeņu zādzībām. Svešinieks palūdzis vīrietim fotogrāfiju, kurā redzami viņa iegūtie ordeņi un medaļas, bet pēc tam ar visu fotogrāfiju devies prom.

Nākamajā dienā vīrietis, kurš iepriekš bija uzdevies par policistu, atgriezies pie večuka un stāstījis viņam, ka ordeņu zagļu grupējums esot aizturēts, tāpēc vajagot kādu ordeni, lai salīdzinātu pie bandas locekļiem atrasto priekšmetu autentiskumu. Sirmgalvis noņēmis no savas formas ordeņus un medaļas, nolicis tās uz galda. Vīrietis, kurš uzdevies par policistu, apskatījis ordeņus un it kā konstatējis, ka vienam no tiem nav redzams numurs, tāpēc nepieciešama lupatiņa, ar ko notīrīt apsūbējumu.

Kamēr večuks meklējis lupatiņu, vīrietis, kurš uzdevās par policistu, pazudis ar visiem ordeņiem un medaļām, pastāstīja Pildava.

1915.gadā dzimušajam veterānam nozagts II pakāpes Lielā Tēvijas kara ordenis ar numuru 2271182, kā arī Sarkanās Zvaigznes ordenis, kuram nedaudz nolobījusies krāsa no viena zvaigznes stara lejasdaļā. Tāpat nozagtas divas medaļas - "Par drošsirdību" un "Par nopelniem".

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais