Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Dēls Rīgā ar nazi sadur māti; pēc tam uz ielas vēl piekauj garāmgājēju

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

26. jūnijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors nodevis tiesai lietu medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai vienai personai par mātes slepkavības mēģinājumu un uzbrukumu trīs Valsts policijas darbiniekiem un gājējai.

Saskaņā ar lēmumu, vīrietis 2019. gada februārī savās mājās Rīgā iedūra savai mātei kaklā un vēderā. Sieviete gan nazi dēlam atņēma un aizskrēja prom no dzīvokļa. Pēc tam vīrietis, jau atrodoties uz ielas, iesita kādai garāmgājējai pa seju, pēc kā viņa zaudēja samaņu un nokrita uz tramvaja sliedēm. Kamēr viņš bija aizturēts, vīrietis paspēja uzbrukt trim Valsts policijas darbiniekiem. Pie tam, vienai no darbiniecēm viņš ar dūri iesita pa seju, nodarot vidēja smaguma miesas bojājumus.

Persona veikusi noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 15.panta ceturtajā daļā un 116.pantā, Krimināllikuma 125.panta pirmajā daļā, trīs noziedzīgus nodarījumus pēc Krimināllikuma 269.panta pirmās daļas un vienu pēc Krimināllikuma 126.panta otrās daļas 1.punkta.

Tā kā pirmstiesas kriminālprocesa laikā tika noskaidrots, ka vīrietis noziedzīgos nodarījumus izdarījis, būdams nepieskaitāmības stāvoklī, Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors pieņēma lēmumu par krimināllietas nosūtīšanu Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai.