Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Naktī Rīgā pie draudzenes ierodas bijušais mīlnieks; viss beidzas teju traģiski

© Valsts policija

Naktī uz 24. jūniju pie kādas sievietes, kura dzīvo Rīgā, Vidzemes priekšpilsētā, atnāca ciemos viņas bijušais draugs. Vīrietis bija piedzēries un agresīvi noskaņots, un starp abiem bijušajiem partneriem iesācies personiska rakstura konflikts. Tā laikā ciemiņš ar nazi iedūris savai bijušajai draudzenei krūšu kurvī. Pēc notikušā ļaundaris piekodinājis cietušajai nesaukt ātro palīdzību, pretējā gadījumā piesolot viņu nosist.

Vēlāk vīrietis devies prom, savukārt sadurtā sieviete palikusi dzīvoklī viena. Viņa aizsūtījusi īsziņu savam vīram, ka ir sadurta un, ka viņai nepieciešama palīdzība. Vīrs noreaģēja, ieradās dzīvoklī un izsauca Valsts policiju.

Uz notikuma vietu izbrauca Valsts policijas Rīgas Brasas iecirkņa policisti, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kuri cietušo nogādāja ārstniecības iestādē. Tobrīd dzīvoklī atgriezās ļaundaris, kuru policisti turpat aizturēja. Aizturēšanas brīdī vīrietis bija trīs promiļu stiprā alkohola reibumā.

Aizdomās turētais ir dzimis 1978. gadā un pirms gada nonācis policijas redzeslokā par uzbrukumu šai pašai sievietei. Taču toreiz cietusī nevēlējās, lai pret varmāku tiktu uzsākts kriminālprocess.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta pirmās daļas - par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas kriminālprocess, iespējams, tiks pārkvalificēts pēc cita panta.

Šodien, 26. jūnijā, tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Cietusī sieviete turpina atlabt ārstniecības iestādē.