Valdības pārstāvis: Mūsu automašīnas incidentā ar šaušanu pa satiksmes autobusu nav iesaistītas

Valdības automašīnas incidentā ar šaušanu pa satiksmes autobusu un taksometru nav iesaistītas, jo AS "Latvijas Valdības autobāze" jau deviņdesmitajos gados tika nodota privatizācijai un patlaban tā kā privāts uzņēmums strādā ar nosaukumu AS "Autobāze LVA", aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Publiski pieejamajām uzņēmumu reģistru datu bāzēm par akciju sabiedrības akcionāriem ir uzziņas raksturs un nav juridiska spēka. Akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, tādēļ precīzs akcionāru reģistrs ir pieejams tikai attiecīgajā akciju sabiedrībā. "Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka jaunākais ieraksts amatpersonu sarakstā veikts šā gada martā, kurā norādīts, ka sabiedrības valdē strādā Tatjana Kiseļeva, Modris Mēters un Sergejs Žardeckis.

LETA arhīva dati liecina, ka 2001.gadā taksometru kompānija "Bona Taxi" par 391 900 latu iegādājusies AS "Latvijas valdības autobāze" akciju kontrolpaketi. Līdz ar šo darījumu "Bona Taxi" piederēja 50,9% valdības autobāzes akciju. Savukārt no 2003.gada nogales līdz 2009.gada jūlijam kā sabiedrības 55,58% daļu īpašniece minēta Oga Rakicka, liecina "Firmas.lv" informācija.

LETA jau ziņoja, ka 31.jūlijā agri no rīta pagaidām nenoskaidrotas personas, visticamāk, no pneimatiskā ieroča sašāvušas "Rīgas satiksmes" autobusa un kāda taksometra stiklus, kā rezultātā cietuši pieci cilvēki.

Pēc liecinieku stāstītā, pa abiem transporta līdzekļiem izdarīti mērķtiecīgi šāvieni no melnas krāsas automašīnas "Mercedes-Benz".

Telekompānija LNT, atsaucoties uz neoficiālu, bet drošu informāciju, vēstīja, ka uz "Rīgas satiksmes" autobusu un taksometru ar gumijas lodēm, iespējams, šauts no automašīnas, kas "pieder valdības autobāzei".

Autobāzes vadība no komentāriem raidījumam atteikusies, vien norādījusi, ka bāzes rīcībā ir ap 100 melnu "Mercedes" markas automašīnu un visas tās tiek iznomātas gan privātpersonām, gan valsts iestādēm. Ja policija saistībā ar šo incidentu automašīnai uzrādīs valsts numura datus, tad tās dienas vainīgo nebūšot grūti noskaidrot.

Svarīgākais