Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Apcietina vīrieti, kurš esot audzējis marihuānu "muguras sāpju mazināšanai"

© f64

Vidzemes rajona tiesa Limbažos piespriedusi nosacītu cietumsodu kādam vīrietim, kurš, pēc paša vārdiem, audzējis marihuānu, lai mazinātu muguras sāpes, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Spriedums liecina, ka apsūdzētais iegādājies 20 marihuānas sēklas, kuras pērn maija sākumā savā dzīvesvietā iesēja speciāli sagatavotos traukos un novietoja siltumnīcā. Turpmākā mēneša laikā, apsūdzētais izaudzēja 16 marihuānu saturošus augus, kurus kratīšanas laikā atrada Valsts policija.

Tiesas sēdē apsūdzētais savu vainu neatzina, bet liecināja, ka narkotikas "šad un tad" lieto veselības stāvokļa dēļ. Stādus siltumnīcā viņš neesot audzējis. Lai arī vīrietis zinot, kurš tika iesējis kaņepes, pret tuvu cilvēku liecināt viņš neesot vēlējies.

Neskatoties uz to, ka apsūdzētais tiesas sēdē savu vainu neatzina, tā ir pierādīta ar viņa liecību pirmstiesas izmeklēšanā, secināja tiesa. Policijā viņš liecinājis, ka pēc muguras traumas ļoti sāp mugura. Vīrietis uzpīpējis marihuānu un secinājis, ka tā palīdz ne tikai relaksēties, bet arī mazina sāpes. Strādājot Īrijā, viņš iegādājies marihuānas sēklas un tās iesējis siltumnīcā pie mājas.

Tāpat viņš policijā liecinājis, ka 2018.gada maijā Rīgā no nepazīstama cilvēka iegādājies apmēram gramu marihuānas, kuru vienu vai divas reizes uzpīpējis un pārpalikumu apmēram pusgramu ietinis folijā, kuru kratīšanā pie viņas saimniecības ēkā atraduši un izņēmuši policijas darbinieki. Citiem marihuānu viņš neesot devis un pārdevis.

Nosakot sodu apsūdzētajam, tiesa ņēma vērā, ka viņš pie kriminālatbildības saukts pirmo reizi. Vīrietis tiesā apgalvoja, ka nestrādā un muguras traumas rezultātā viņam noteikta invaliditāte. Tiesā gan nekādi invaliditāti apstiprinoši dokumenti neesot iesniegti.

Ņemot vērā minēto, tiesa viņam noteica nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, kā arī pārbaudes laiku uz vienu gadu.