Uz aizdomu pamata par slepkavību policija aiztur iespējamo vainīgo

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka Rēzeknes novadā kādā dzīvojamā mājā NMPD mediķi konstatējuši vīrieša līķi ar iespējamo vardarbīgo nāvi. Notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Rēzeknes iecirkņa likumsargi, kuri saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesu un tajā pat dienā aizturēja iespējamo vainīgo personu, informēja policijā.

3. jūnija vakarā ap pulksten 17.35, VP saņēma informāciju no mediķiem, ka Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā, kādā dzīvojamā mājā, ir atrasts 1973. gadā dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Pēc šobrīd policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamo vainīgo personu bija izcēlies sadzīves rakstura konflikts, kura laikā vīrietis ticis piekauts ar krāsns biguli, un no gūtajiem miesas bojājumiem notikuma vietā miris.

Turpat, notikuma vietā likumsargi aizturēja aizdomās turēto personu, kādu 1983. gadā dzimušo vietējo iedzīvotāju. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Pašlaik policijā turpinās izmeklēšana, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes un tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu. Šodien ar tiesas lēmumu viņam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Svarīgākais