Kaušļus ieliek slimnīcā, no kurienes tie aizbēg

Šonakt Bolderājā pie kāda naktskluba izcēlies kautiņš, kurā bija vairāki cietušie, taču daži vēlāk no slimnīcas paguvuši aizmukt, citi pēc palīdzības saņemšanas izrakstīti.

Kā LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa, pagājušajā naktī ap plkst.2.30 Bolderājā pie kāda naktskluba izcēlies kautiņš starp divām iedzērušām kompānijām, kura gaitā tikuši veikti vairāki šāvieni no pneimatiskā ieroča ar plastmasas bumbiņām, kā arī, iespējams, lietotas beisbola nūjas. Rīt tiks skaidroti incidenta apstākļi.

Kā sacīja Rekšņa, kautiņā ir vairāki cietušie, kuri aizvesti uz slimnīcu, tomēr, pēc viņas rīcībā esošajām ziņām, vismaz četri no viņiem no slimnīcas jau paguvuši aizmukt. "Lietā ir daudz neskaidrību, un patlaban ir sākta liecinieku aptaujāšana," norādīja Rekšņa.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule aģentūrai LETA sacīja, ka kopumā kautiņā ir seši cietušie vecumā no 24 līdz 38 gadiem. Pirmā mediķu brigāde ieradusies četras minūtes pēc izsaukuma saņemšanas, taču tad mediķi secinājuši, ka ir daudz cietušo, tāpēc izsauktas vēl trīs brigādes.

Visi cietušie nogādāti Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kur mediķi cietušo stāvokli raksturoja kā vidēji smagu.

Slimnīcas Uzņemšanas nodaļas personāls atzina, ka cietušie slimnīcā ir ievesti, tomēr atturējās komentēt to iespējamo aizmukšanu, aizbildinoties ar informācijas par pacientu stāvokli neizpaušanu.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais