Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Riebiņu novadā kopīgas iedzeršanas laikā vīrietis sašauj paziņu

© Attēlam ir ilustratīva nozīme/unsplash.com

Valsts policija Riebiņu novadā aizturējusi vīrieti, kurš strīda karstumā sašāvis savu paziņu, informēja policijā.

21. maijā ap pulksten 20.40 Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Riebiņu novadā, kādā privātmājā, noticis sadzīvisks konflikts, kurā smagi ievainots cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, policisti tur atraduši 1989. gadā dzimušu vīrieti ar šautu brūci ķermenī. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta un Krimināllikuma 15. panta - par mēģinājumu izdarīt citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Notikuma vietā likumsargi aizturējuši arī aizdomās turēto personu - 1972. gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju. Tostarp konfiscējuši viņa īpašumā esošu nereģistrētu medību bisi un tai atbilstošu munīciju - sešas gludstobra patronas.

Aizturētais vīrietis iepriekš jau bija nonācis policijas redzeslokā, tostarp aizdomās par nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu.

Pēc pašlaik likumsargu rīcībā esošās informācijas 1989. gadā dzimušais vīrietis ciemojies pie sava 1972. gadā dzimušā paziņas. Abi kopā ar citiem viesiem lietojuši alkoholu. Starp vīriešiem izcēlies sadzīviska rakstura konflikts, kas sākotnēji gan tā lieciniekiem, gan iesaistītajām pusēm licies atrisināts. Taču pēc neliela atelpas brīža 1972. gadā dzimušais vīrietis pēkšņi izskrējis no mājas uz saimniecības ēku, paņēmis tur noslēptu medību ieroci un raidījis mērķtiecīgu šāvienu cietušā virzienā.

Tiesas aizdomās turētajam vīrietim piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Policija turpina izmeklēšanu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.