Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Norvēģis atbrauc uz Latviju un ar 20 naža dūrieniem nogalina pudeles brāli

© unsplash.com

Norvēģijas policija ir aizturējusi kādu iepriekš sodītu Norvēģijas pilsoni, kurš šī gada aprīlī Latvijā izdarījis slepkavību, šodien notikušajā preses konferencē paziņoja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Viņš skaidroja, ka 1984.gadā dzimis Norvēģijas pilsonis 4.aprīlī ticis atbrīvots no ieslodzījuma vietas Norvēģijā un 14.aprīlī ieradies Rīgā, kur iepazinies ar kādu 1978.gadā dzimušu vīrieti, ar kuru kopā lietojuši alkoholu. Latgales priekšpilsētā pēc kāda brīža slepkava nogalinājis savu upuri ar vairāk nekā 20 naža dūrieniem un devies atpakaļ uz dzimteni, kur arī ticis aizturēts. Vīrietis Norvēģijā cietumā atradies par nelikumībām ar ieročiem.

Sozinovs stāstīja, ka VP atklājusi 2009.gadā izdarītu slepkavību Ogrē, kad nogalināta 1954.gadā dzimusi sieviete. Viņš norādīja, ka lietā turpinās izmeklēšana un tajā ir aizturēta viena persona. Komentējot slepkavības motīvus, Sozinovs norādīja, ka tā ir bijusi "izrēķināšanās", kas saistīta ar personīgu aizvainojumu.

Aizturētā persona ir bojāgājušās sievietes 1979.gadā dzimusī darba kolēģe, kura slepkavību paveica kopā ar savu toreizējo dzīvesbiedru. Dzīvesbiedrs nozieguma atklāšanas brīdī jau bija miris.

LETA arhīvs liecina, ka 2009.gada augusta beigās Ogrē savā dzīvoklī Mālkalnes prospektā atrasta nogalināta 1954.gadā dzimusi sieviete. Eksperti nogalinātajai uz ķermeņa konstatēja durtas un grieztas brūces, kā arī galvas traumu. Prese toreiz ziņoja, ka mirusī bija Ogres novada pašvaldības aģentūras "Mālkalne" Ēku un teritoriju apkopes iecirkņa vadītāja.