Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Esi uzmanīga! Rīgā naktsklubu apmeklētājas, iespējams, slepus sazāļotas un seksuāli izmantotas

© f64

Valsts policija (VP) izmeklē divus gadījumus, kad naktsklubu apmeklētājas, iespējams, tikušas slepus apreibinātas ar narkotikām un vēlāk seksuāli izmantotas, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Sozinovs informēja, ka Latvijas kaimiņvalstīs iepriekš konstatēti gadījumi, kad naktsklubu apmeklētājām pie dzēriena piebērtas narkotikas un cietušās vēlāk seksuāli izmantotas. Narkotiku iedarbība ir tik spēcīga, ka sievietēm iestājas pilnīgs atmiņas zudums. Vienā no gadījumiem ārvalstīs sieviete seksuālas izmantošanas laikā pat tikusi filmēta.

Policija atzīmē, ka divi līdzīgi gadījumi fiksēti arī Rīgā. Policijā vērsušās divas jaunas sievietes, kuras pēc neizskaidrojama reibuma atguvušās ar sajūtu, ka tikušas seksuāli izmantotas. Abas sievietes pamodušās kāda viesnīcā. Sozinovs neatklāja, kurus klubus sievietes apmeklējušas.

Policijā arī neatklāja, kādas narkotikas šajos gadījumos izmantotas, taču Sozinovs apliecināja, ka šī narkotika Latvijā ir iekļauta aizliegto vielu sarakstā.

Aizturēto šajā lietā patlaban nav. Policija konkrēto naktsklubu darbiniekus aizdomās neturot.

"Policijai ir lūgums vērsties pie mums, ja ir bijuši līdzīgi upuri. Galvenais mūsu mērķis - aicinām sievietes uzmanīties, lai nekļūtu par upuri. Īpaši aicinām uzmanīties un pieskatīt dzērienu glāzes, sākoties vasaras atpūtas sezonai," uzsvēra Sozinovs.