Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Māte Brocēnos uz ielas pamet 6 gadus vecu meitenīti

© Pixabay

Pagājušajā nedēļas nogalē Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Brocēnos bez vecāku uzraudzības uz ielas ir atstāta meitenīte. Meitenes mamma gan ir bijusi ar viņu kopā, taču nebija spējīga par viņu parūpēties, tāpēc meitenīte tika nogādāta krīžu centrā. Sievietei par notikušo ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, un tas nosūtīts Brocēnu novada administratīvajai komisiju lēmuma pieņemšanai.

10.maija vakarā ap pulksten 23:30 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Brocēnos uz ielas atrodas nepieskatīts bērns. Kāda iedzīvotāja no balkona redzējusi manāmi iereibušu sievieti, kura lamā savu meitu. Izejot ārā pie meitenes, viņa prasījusi, kur bērns dzīvo. Meitene bijusi ļoti komunikabla un arī norādīja uz savu māju, taču tur neviens durvis vaļā nav vēris. Atgriežoties notikuma vietā meitenes māte jau bija aizgājusi un sieviete nolēma zvanīt Valsts policijai. Likumsargi ieradās notikuma vietā un devās uz meitenes dzīvesvietu, kur durvis atvēra sievietes paziņas. Vēlāk uz dzīvesvietu atnāca arī bērna mamma, ar kuru nebija iespējams komunicēt, tāpat viņai bija grūtības nostāvēt kājās. Tika pieņemts lēmums bērnu nogādāt krīzes centrā.

Likumsargi, reaģējot uz notikumu un paredzot, ka būs jātransportē mazs bērns, jau parūpējās par bērnu autokrēsliņu, kurā arī iesēdināja 6 gadus veco meitenīti un nodeva krīžu centra darbinieku rokās. Jāpiebilst, ka meitenīte nemaz nebija nobijusies - bija ļoti komunikabla gan komunikācijā ar Valsts policiju, gan ar sievieti, kura izsauca likumsargus. Tāpat, nonākot krīžu centrā, meitenīte ļoti priecājās, kad ieraudzīja rotaļlietas, ar kurām varēs spēlēties.

Meitenes mamma iepriekš nekad nav nonākusi policijas redzeslokā. Sievietei noformēts protokols par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Šobrīd protokols ir nosūtīts Brocēnu novada administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai. Tāpat par notikušo ir informēta bāriņtiesa, kura ir tiesīga lemt par tālākām darbībām, kas skar ģimeni.