Mežā pie Vecmīlgrāvja aiztur vīrieti ar 100 gramiem metamfetamīna

22.jūlijā, policijas darbinieki Vecmīlgrāvī, mežā pie Vecāķu prospekta, aizturējuši 1961.gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrasti 100 grami metamfetamīna.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, minēto vīrieti Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki aizturējuši, pamatojoties uz operatīvo informāciju par to, ka šī persona nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību. Aizturēšanas brīdī vīrietis pārvietojies ar velosipēdu.

Pie iespējamā narkodīlera atrasti 100 grami metamfetamīna. Viens grams šīs narkotiskās vielas melnajā tirgū mazumtirdzniecībā maksā vidēji 10-12 latus, liecina policijas rīcībā esošā informācija.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļas, proti, par liela daudzuma narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Kā pastāstīja Sadovskis, aizturētajam jau 23.jūlijā kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Tomēr pats vīrietis savu vainu neatzīst. Policistiem viņš stāsta, ka metamfetamīnu neilgi pirms aizturēšanas viņš vienkārši atradis un nav zinājis, kas tas ir, tāpēc paņēmis atradumu līdzi, lai noskaidrotu, vai tas nav kaut kas vērtīgs.

Aizturētais vīrietis jau 2003.gadā ir tiesāts par narkotiku glabāšanu.

Latvijā

Dzīvei nepieciešamā alga jeb minimālais ienākumu līmenis, kas tiek uzskatīts par nepieciešamu indivīdam vai ģimenei, lai segtu savas pamatvajadzības un uzturētu pienācīgu dzīves līmeni noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, 2024.gadā Rīgā ir 1630 eiro bruto, bet reģionos - 1384 eiro bruto, liecina atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais šī gada pētījums.

Svarīgākais