Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Likumsargi aiztur četras personas, kuras 10 000 mājsaimniecības nodrošināja ar nelegālu televīziju

© Pixabay

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde ir aizturējusi personu grupu, kura privāti savam klientu lokam no 2013. līdz 2019.gadam nodrošināja nelegālas televīzijas pakalpojumu sniegšanu Rīgā un Pierīgā.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 3. nodaļas amatpersonas noskaidroja personu grupu, kas ilgstošā laika periodā sniedza nelicenzētus satelīttelevīzijas pakalpojumus Rīgā un tās reģionā.

Tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikums 148. panta otrās daļas - par autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums ar likumu aizsargātām personas interesēm, un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka personu grupa ar noziedzīgo nodarījumu nodarbojās kopš 2013. gada, tādejādi nodrošinot aptuveni 10 000 Rīgas un Rīgas reģiona mājsaimniecību ar nelicencētu televīzijas saturu. Personu grupa, izplatot nelegālo TV saturu, izmantoja tehnoloģisko risinājumu, kas pazīstams kā "CardSharing".

Tāpat tika noskaidrots, ka minētais risinājums nodrošināts ar satelīta šķīvja, interneta pieslēguma un speciāli konfigurēta uztvērējā palīdzību, lai saņemtu un dekodētu ārzemju servera sūtītu signālu un klientam darītu pieejamu nelegālo televīzijas saturu.

Šī gada 8. maijā Valsts policijas amatpersonas uz aizdomu pamata par iepriekš minētā nozieguma izdarīšanu aizturēja četras personas - 1963., 1969. un divus 1976. gadā dzimušus vīriešus, no kuriem viens jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.

Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu vīrieši var tikt sodīti ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika veiktas vairāk nekā desmit kratīšanas, kā rezultātā izņemts liels skaits lietisko pierādījumu.

Līdz ar personu aizturēšanu likumsargiem izdevās pārtraukt personu grupas noziedzīgās darbības un tika liegta pieeja nelegālam televīzijas saturam. Izmeklēšanas darbību rezultātā pārtraukta ārzemēs izvietotā servera izplatītā interneta datu plūsma.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.