Policija divos Rīgas dzīvokļos atklāj marihuānas audzētavas

Policija šonedēļ divos Rīgas dzīvokļos Gogoļa ielā un Zvaigžņu ielā atklājusi marihuānas audzētavas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Pirmdienas, 26.jūlija, vakarā kādā Gogoļa ielas dzīvoklī policisti atrada 860 gramus izžāvētas marihuānas un aptuveni 430 kaņepju stādus. Savukārt otrdien, 27.jūlijā, kādā Zvaigžņu ielas dzīvoklī aizdomās par narkotiskās vielas saturošu augu audzēšanu tika aizturēts 18 gadus vecs jaunietis.

Marihuānas audzētavu Gogoļa ielā atklāt palīdzēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri, ierodoties minētajā dzīvoklī dzēst aizdegušos elektrības vadus, sajuta specifisku aromātu. Pēc ugunsnelaimes novēršanas ugunsdzēsēji notikuma vietā esošajai patruļpolicijas ekipāžai ziņoja par iespējamu nelegālu augu audzēšanu dzīvoklī.

Patruļpolicijas bataljona darbinieki atklāja, ka vienā no četrām Gogoļa ielas dzīvokļa istabām ir iekārtota kaņepju audzētava. Tur bija gan ventilatori, gan lampas. Policijas darbinieki istabā atrada un konfiscēja aptuveni 430 kaņepju stādus un 860 gramus jau izkaltētu augu. Tika aizturēts arī vīrietis, kurš mitinājās dzīvoklī un, iespējams, nodarbojās ar kaņepju audzēšanu.

Gogoļa ielā aizturētais ir dzimis 1982.gadā un agrāk ne reizi nav nonācis policijas redzeslokā. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256.panta par narkotiskās vielas saturošu augu nelegālu sēšanu vai audzēšanu. Šodien tiesa aizturētajam vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, aģentūrai LETA pastāstīja Sadovskis.

Savukārt otrdien, 27.jūlijā, Rīgas reģiona kriminālpolicijas darbinieki atklāja nelegālu kaņepju audzēšanas gadījumu kādā Zvaigžņu ielas dzīvoklī. Šajā dzīvoklī nelegālos augus audzēja 18 gadus vecs puisis, kurš arī agrāk nav nonācis policijas redzeslokā.

Šis puisis nelegālos augus audzēja skapī zem lampām, un viņam savu rūpalu pat bija izdevies noslēpt no tuviniekiem. Lai gan skapī policijas darbinieki atrada divus puķupodus, lampas un mēslojumu, izrādās, jaunietis par saviem augiem nebija rūpējies pietiekami, jo tie bija nokaltuši.

Abos dzīvokļos atrastās mantas un augi nodoti ekspertīzei, norādīja Sadovskis.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais