Salas novadā gāzes sprādzienā cieš vīrietis

Vakar ap plkst.15 Salas novada Salā, Zaļā ielā, kādā dzīvoklī noticis gāzes sprādziens, kurā cietis kāds 1980. gadā dzimis vīrietis.

Dzīvoklī, kuru vīrietis īrējis, par parādiem bijusi atslēgta gāze. Iepriekšējās izmeklēšanas rezultāti liecinot, ka vīrietis mēģinājis pievienot gāzes plītij balonu, bet darījis to nemākulīgi, kā rezultātā izraisījis gāzes noplūdi un eksploziju.

Apdegumus guvušais vīrietis nogādāts stacionārā, viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Gāzes eksplozijas rezultātā bojāts arī dzīvoklis.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc krimināllikuma 186.panta 1.daļas par svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, nevērīgi rīkojoties ar uguni, vai citādā vispārbīstamā veidā.

Par šāda veida pārkāpumu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais