Apdegumus guvušais 10 gadus vecais zēns kopā ar vienaudžiem ostījis benzīnu

Vidzemes reģionā apdegumus guvušais 10 gadus vecais zēns kopā ar vienaudžiem ostījis benzīnu, līdz ar to versija par cilvēkiem melnajās maskās un ļaunprātīgo dedzināšanu nav apstiprinājusies.

Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, aģentūru LETA informēja, ka ir noskaidroti draugi, ar kuriem zēns bijis kopā negadījuma brīdī. Policija izņēmusi arī lietiskos pierādījumus vietā, kur it kā notikusi dedzināšana un liecinieku statusā nopratinājusi vairākus deviņus līdz četrpadsmit gadus vecus zēnus. Šī vieta nav pat tuvu jaunieša norādītajai BMX trasei.

Pēc zēnu sniegtajām liecībām jaunieši kopā ostījuši benzīnu. Cietušais sācis spēlēties ar pudeli, kurā atradusies degviela un to aizdedzinājis.

Vakar, lai pārbaudītu cietušā sniegto versiju par uzbrukumu maskās Limbažos pie BMX trases un it kā notikušo dedzināšanu, policija aptaujājusi vairākus desmitus cilvēku, kā arī aicinājusi atsaukties iespējamos aculieciniekus, kas varētu apstiprināt jaunieša teikto. Lai arī ieguldīti lieli cilvēku un materiālie resursi, šī versija apstiprinājumu nav guvusi.

Aizvakar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi snieguši palīdzību kādam 10 gadus vecam zēnam, kuru divi pusaudži aplējuši ar benzīnu un aizdedzinājuši, aģentūru LETA informēja NMPD.

Negadījums noticis Vidzemes reģionā, kādā BMX trasē. Pusaudži bijuši tērpti melnās maskās. Viņi pienākuši klāt, aplējuši zēnu ar benzīnu un aizdedzinājuši zēna drēbes, liecina NMPD informācija.

Zēns guvis II pakāpes ķermeņa apdegumu: apdedzis kakls, plecs, auss, plaukstas, mati.

NMPD mediķi cietušo zēnu nogādājuši Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Kā aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcā, zēns ir desmit gadus vecs. Laimīgā kārtā plašus apdegumus viņš nav guvis, tāpēc arī ilgstoša ārstēšanās nebūs nepieciešama. Jūtoties viņš labi, norādīja ārsti.

Pārbaudot saņemto informāciju, vakar Limbažu iecirknī sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 13.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais