Policija aiztur četrus kabeļu zagļus, kuri uzdarbojušies sveša nama bēniņos

Vakar pēcpusdienā Valsts policijas (VP) darbinieki Rīgā aizturēja četras personas, kuras sveša nama bēniņos bija nozagušas dažādus kabeļus.

Kā aģentūru LETA informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, svētdien ap plkst.16 policija saņēma informāciju, ka pa kāda Salnas ielas nama bēniņiem staigājot nepiederošas personas. Likumsargi nekavējoties devās uz notikuma vietu un, vēl nesasnieguši galamērķi, uz ielas aizturēja četras aizdomīgas personas, kas atbilda ziņotāju sniegtajam aprakstam.

Izrādījās, ka aizturēto vidū ir divi 1985.un 1986.gadā dzimuši brāļi, kā arī brālis ar māsu, kuri attiecīgi dzimuši 1984.un 1989.gadā. Policija pie aizturētajiem atrada vairākus desmitus metru dažādu kabeļu, kas bija nozagti minētā Salnas ielas nama bēniņos.

Likumsargi noskaidroja, ka aizturētās personas ir bez noteiktas dzīvesvietas un regulāri mēdz lietot alkoholu, turklāt 1984.gadā dzimušais vīrietis arī ir iepriekš tiesāts.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas "par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa". Par to draud brīvības atņemšanas sods uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Tiesībsarga ieskatā Jelgavas novada domes deputāti izrādījuši nenopietnu attieksmi, vienaldzību un mazdūšību, norobežojoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa komunikācijas un uzvedības vērtēšanas atbilstoši deputātu ētikas normām, aizbildinoties ar interešu konfliktu.