Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija no divām ģimenēm izņem mazus bērnus, kurus situsi iereibusi māte

© Valsts policija

Vakar ap pulksten 17.00 Valsts policija (VP) saņēma informāciju par kādu sievieti, kura atrodas alkohola reibumā un fiziski iespaido savus piecus bērnus, informēja VP.

Policisti ieradās norādītajā adresē, kur sastapa agresīvi noskaņotu 1984. gadā dzimušu sievieti, kura turklāt atrodās arī alkohola reibumā, kā arī trīs mazgadīgus bērnus vecumā no trim līdz septiņiem gadiem.

Skaidrojot, kur atrodas vēl divi bērni, likumsargi uzzināja, ka viņi baidoties nāk mājās, tādēļ pēc skolas regulāri uzturas dienas centrā.

Vēlāk dzīvesvietā ieradās arī bērnu tēvs - 1978. gadā dzimis vīrietis -, kurš arī atradās alkohola reibumā. Iepriekš abi vecāki nebija nonākuši policijas redzeslokā.

Likumsargi konstatēja, ka bērni nav pienācīgi aprūpēti un uz ķermeņa manāmas zilumu pēdas, tādēļ tika pieņemts lēmums par bērnu izņemšanu no ģimenes un nogādāšanu krīzes centrā.

Policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174. panta par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo.

Tāpat arī Rīgas Teikas iecirkņa policisti vakar no kādas skolas Rīgā bija saņēmuši informāciju par zēnu, kurš ģimenē tiek fiziski iespaidots. Policistiem tapis zināms, ka 1966. gadā dzimusī audžu māte fiziski iespaidojusi 11 gadus veco zēnu. Bērns tika nogādāts krīzes centrā.

Sieviete iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā, bet šobrīd pret viņu ir uzsākta administratīvā lietvedība par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu, tiek skaidroti apstākļi.

Abos gadījumos par notikušo ir informēts arī Rīgas Sociālais dienests un bāriņtiesa.

Likumsargi aicina nebūt vienaldzīgiem un ziņot, ja bērns cieš no vardarbības. VP iespējams informēt pa tālruni 110.