Mēģina piekukuļot policijas priekšnieku

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar kukuļa došanu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) nodaļas priekšniekam.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka kāda sieviete ir vērsusies pie amatpersonas saistībā ar RPP patrulēšanas laikā izņemto ūdens transportlīdzekli, kas nav bijis reģistrēts un ticis atzīts par bezsaimnieka mantu. Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka par policijas amatpersonas izdarītām darbībām kukuļdevēja interesēs sieviete tai nodevusi materiālas vērtības 60 latu apmērā, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Pateicoties RPP amatpersonas godprātīgai rīcībai un savlaicīgi sniegtajai informācijai, KNAB veica nepieciešamās procesuālās darbības, lai atklātu kukuļdošanas faktu un iegūtu pierādījumus noziedzīga nodarījuma izdarīšanā.

Uzskatot, ka kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, KNAB izmeklētājs atzinis personu par aizdomās turēto kukuļdošanā pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas, par ko likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 120 minimālajām mēnešalgām.

Svarīgākais