Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā par neapstāšanos pieturā vīrietis iešauj šoferim galvā; saņem 16 gadus cietumā

© Pixabay

Kurzemes rajona tiesa piemērojusi 16 gadu brīvības atņemšanas sodu vienai personai par slepkavības mēģinājumu. Apsūdzētais iešāvis galvā autobusa šoferim, jo viņš neapstājās pieturā Liepājā pēc pieprasījuma.

Kā norādīts apsūdzībā, 2018. gada 7. februārī mikroautobusa šoferis brauca maršrutā pa K.Zāles laukumu Liepājas ezera virzienā. Pieturā apsūdzētais mikroautobusu centās apturēt. Ņemot vērā to, ka noteiktais maršruts neparedz pieturvietu noteiktajā vietā, vadītājs mikroautobusu neapturēja. Apsūdzētais, būdams alkohola un narkotisko vielu ietekmē, jutās aizskarts, vēlējās atriebties un nonāvēt šoferi, tāpēc devās uz citu autobusu pieturu, kur sagaidīja minēto mikroautobusu.

Pēc tam, kad mikroautobuss bija apstājies, apsūdzētais iekāpa tajā un ar pašrocīgi izgatavotu šaujamieroci iešāva šoferim galvā, nodarot smagus miesas bojājumus. Pēc tam apsūdzētais devās prom, taču tika aizturēts.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 118.panta pirmajā daļā un 15.panta ceturtajā daļā, kā arī Krimināllikuma 233.panta otrajā daļā, un sodīja ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.