Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija aiztur darboņus, kas caur LIAA programmām izkrāpj 4 miljonus "Eiropas naudas"

© f64

Valsts policija (VP) aizturējusi piecas personas aizdomās par aptuveni četru miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) fondiem. Šodien Valsts policija veikusi vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no Eiropas Savienības Reģionālā attīstītības fonda, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. 

Patlaban Valsts policija aizturējusi piecas personas aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu un iespējamu tās legalizēšanu vairāk nekā 4 000 000 eiro apmērā. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tāpēc šobrīd, izmeklēšanas interesēs, plašākus komentārus nesniedzam.

Ziņu aģentūra LETA, atsaucoties uz portālu "grani.lv", raksta, ka starp aizturētajiem ir Daugavpils uzņēmējs Vladislavs Drīksne, kura dzīvesvietā Daugavpilī veikta kratīšana. Viņam pieder vairāki uzņēmumi. Viņš ir viens no īpašniekiem ir AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca". Viņam pieder arī uzņēmums "Ditton nams".