Bojā gājušo skaits uz Latvijas ceļiem pirmajā pusgadā sarucis par 20%

Bojā gājušo skaits uz Latvijas ceļiem pirmajā pusgadā sarucis par 20%, un kopumā situācija valstī drošības jomā uz ceļiem uzlabojas, uzskata Ceļu satiksmes un drošības direkcija.

Šogad pirmajā pusgadā bojā gājis 91 cilvēks, bet pērn - 113. Sarucis bojā gājušo skaits, kas zaudējuši dzīvību tieši "dzērājšoferu" izraisītos negadījumos - no 14 uz 9.

Pirmajā pusgadā samazinājies arī ceļu negadījumu skaits ar cietušajiem - par 10%, salīdzinot ar analoģisku periodu pērn. Kopumā šogad reģistrēti 1312 negadījumi ar cietušajiem.

CSDD sola, ka jau tuvākajā nākotnē tiks pievērsta pastiprināta uzmanība tieši mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošībai.

Latvijā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos, atklāja narkotisko vielu slēptuves divās kravas automašīnās. Tajās atradās kopā 406 kg narkotisko vielu. VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2024.gada oktobrī uzsākusi kriminālprocesus par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.