Policijas darbinieki atsavina 4850 litrus nelegālā alkohola

Ekonomikas policijas pārvaldes (EPP) darbinieki, realizējot operatīvo informāciju par nelegālu alkoholisko dzērienu ražošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, pagājušajā nedēļā aizturēja divus vīriešus. Divu sākto kriminālprocesu izmeklēšanas gaitā atsavināti 4850 litri nelegālā alkohola.

Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš aģentūru LETA informēja, ka 12.jūlijā, Rīgā, Iļģuciemā, pie kādas privātmājas, tika aizturēts Ilārijs, kurš ar kravas mikroautobusu "Ford Transit" pārvadāja 1000 litru šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku.

Veicot pārbaudi privātmājā, no kuras pagalma izbrauca automašīna, vienā no saimniecības telpām tika konstatēta dažādu alkoholisko dzērienu - brendija, džina, degvīna, balzāma - izgatavošana un uzglabāšana. Kopumā vēl tika atrasti 870 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu, kā arī dažādi sīrupi un esences alkoholisko dzērienu izgatavošanai, kas pēc EPP darbinieku rīcībā esošās informācijas, tika uzdota par AS "Latvijas Balzāms" produkciju.

Savukārt 13.jūlijā EPP darbinieki, realizējot operatīvo informāciju, Olaines novadā, kādā garāžā, par šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu nelikumīgu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā aizturēja Jelgavas iedzīvotāju Juriju.

Garāžas apskates laikā tika atrastas trīs plastmasas 1000 litru tilpuma tvertnes, kurās atradās 2980 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu. Tāpat tika atrasti un izņemti divi sūkņi ar caurulēm, kas tika izmantoti šķidruma pārliešanai.

Par abiem šiem gadījumiem EPP sākti divi kriminālprocesi.

Svarīgākais