Salacgrīvā divi iereibuši vīrieši uzbrūk likumsargam un apskādē policijas auto

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Piektdien, 8. martā, Salacgrīvas novadā, autoceļa Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži) 92. kilometrā tika apturēts automašīnas "Nissan" vadītājs un konstatēts, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies 1.91 promiļu reibumā, kā arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, informēja Valsts policijā (VP).

Pulksten 23:15, VP darbinieki Salacgrīvas novadā, Salacgrīvā, apturēja kādu automašīnu, kas izbrauca uz Pērnavas ielas lielā ātrumā. Policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka ,iespējams, automašīnas vadītājs, transportlīdzekli vada alkoholisko dzērienu ietekmē. Apturot transportlīdzekli, VP darbinieku aizdomas apstiprinājās.

Vadītājs tika uzaicināts uz dienesta automašīnu, lai tiktu veiktas nepieciešamās pārbaudes un tiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Tikmēr pasažieri (1989. un 1997. gadā dzimuši vīrieši), kas arī bija alkohola reibumā, izkāpa no apturētās automašīnas. Vīrieši piegāja pie dienesta automašīnas un kļuva agresīvi, mēģinot nodarīt miesas bojājumus VP darbiniekam, kā arī tīši sabojāja VP dienesta automašīnu ”Škoda Superb”, ar dūri un elkoni iesitot pa automašīnas motora pārsegu. Lai pārtrauktu prettiesiskās darbības, likumsargi pielietoja speclīdzekļus - steku un asaru gāzi.

Visas personas tika aizturētas un nogādātas policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai. Pēc notikuma VP darbinieks varēja turpināt pildīt dienesta pienākumus.

Policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma normas, kas paredz sodu par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā. Par to paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo, 1991. gadā dzimušo Olitu Šķēli, kura 14. oktobrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīves vietas Olainē, Stacijas ielā 36 un līdz šim brīdim sievietes atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais