Iļģuciemā kaimiņš dzird aizdomīgus trokšņus; policija ātri reaģē

© Valsts policija

Pagājušajā piektdienā, 1. martā, Valsts policijā tika saņemts kāda satraukta Iļģuciema mikrorajona daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāja zvans, kurš ziņoja, ka kaimiņu dzīvoklī dzirdami aizdomīgi trokšņi un saucieni pēc palīdzības.

Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki nekavējoties ieradās notikuma vietā. Norādītā dzīvokļa durvis pēc ilgstošas klauvēšanas neviens neatvēra, tāpēc steidzami tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri palīdzēja iekļūt konkrētajā dzīvoklī. Pēc dzīvokļa durvju atvēršanas tika pamanīts bezsamaņā guļošs vīrietis, kuram mediķi steidzās palīdzēt. Pēc tam, kad tika veikti pirmās palīdzības pasākumi, cietušais vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē. Tāpat dzīvoklī atradās vēl kāds vīrietis, kurš tobrīd grasījās mazgāt asinis no savām rokām. Policisti tūlīt pat viņu aizturēja.

Aizturētais vīrietis likumsargiem paskaidroja, ka todien kopā ar cietušo lietojuši alkoholiskos dzērienus. Atpūtas laikā cietušais vīrietis tik ļoti viņu esot nokaitinājis, ka viņš gribējis šo personu nogalināt.

1995. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām un zādzībām no veikaliem.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15. panta 4. daļā, 116. panta, proti, par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem

Pagājušajā svētdienā, 3. martā, aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Cietušais vīrietis šobrīd turpina ārstēties.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais