Balvu novadā aizdomās par slepkavības izdarīšanu aiztur 3 cilvēkus

© Tomass Urbelionis/F64 Photo Agency

Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka Balvu novadā, mežā, atrodas vīrieša līķis ar iespējamo vardarbīgo nāvi. Notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Balvu iecirkņa likumsargi, kuri saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesu un nākamajā dienā aizturēja iespējamo vainīgo personu grupu, informēja VP.

Pagājušajā nedēļā, VP saņēma informāciju, ka Balvu novada Bērzkalnes pagastā, mežā ir atrasts 1989. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - dažāda rakstura brūcēm ķermenī. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamo vainīgo personu grupu bija izcēlies konflikts, kas pārvērties kautiņā. Konflikta laikā vīrietim nodarīti dažāda rakstura miesas bojājumi, tostarp izmantojot auksto ieroci. Aizdomās par saistību ar šo noziedzīgo nodarījumu aizturēta trīs personu grupa. Divu personu darbības pašlaik tiek kvalificētas pēc KL 152. panta 2. daļas, savukārt trešās - pēc KL 116. panta. Jāpiebilst, ka 1.martā ar tiesas lēmumu vienam no aizturētajiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem - policijas uzraudzība.

Likumsargi turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota aizturēto personu saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu, un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

VP atgādina, ka pēc Krimināllikuma 116 .panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pēc KL 152. panta 2. daļas, par prettiesisku darbību, atņemot personai iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu (nelikumīga brīvības atņemšana), ja nav valsts amatpersonas noziedzīga nodarījuma pazīmju, ja tās izdarītas cietušā dzīvībai vai veselībai bīstamā veidā vai ja tās saistītas ar fizisku ciešanu nodarīšanu viņam, vai ja tās ilgušas vairāk par vienu nedēļu, vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.