VID kriminālvajāšanas sākšanai nosūta lietu par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu

Valsts ieņēmu dienesta Finanšu policijas pārvalde šī gada 9. jūlijā kriminālvajāšanas uzsākšanai Daugavpils prokuratūrai ir nosūtījusi kriminālprocesu pret kādu bijušo VID darbinieci - Aļonu Dubicu, par neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka minētā persona nodeva trešajai personai neizpaužamu informāciju par SIA "Pilsētas EKO Serviss", kas pēcāk tika publicēta interneta portālā www.kompromat.lv.

Izmeklēšanas laikā VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāji konstatēja, ka A.Dubica, vēl būdama VID Daugavpils nodaļas nodokļu inspektore, šī gada 26.janvārī datu bāzē skatījās datus par nodokļu maksātāju Antonu O. un viņa uzņēmumiem, kā arī veica informācijas izdruku par minēto nodokļu maksātāju. Šajā pašā dienā portālā www.kompromat.lv tika publicēts raksts par to, ka Antona O. uzņēmums SIA "Pilsētas EKO Serviss" 2009.gada septembrī bija iesaistīta nelikumīgos darījumos. Raksta pielikumā tika publicēts arī izdrukas fragments, kas saturēja neizpaužamas ziņas, kuru no datu bāzes izdrukāja A.Dubica.

Kriminālprocess tika uzsākts šī gada 19.februārī pēc krimināllikuma 329.panta par iespējamu ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu VID Latgales nodokļu un muitas administrācijā. A.Dubicai šī gada 28.jūnijā tika piemērots aizdomās turamās personas statuss.

Svarīgākais