Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturēts pāris, kurš pamanījies apzagt autobusā aizmigušu sievieti

© Valsts policija

Pagājušā gada decembra beigās Valsts policijas Rīgas Brasas iecirknī ar iesniegumu vērsās kāda sieviete, kurai sabiedriskajā transportā nozaga somu ar personīgajām mantām.

Cietusī sieviete likumsargiem izstāstīja, ka todien ap pulksten sešiem no rīta braukusi sabiedriskajā transportā un aizmigusi. Klēpī viņai atradusies soma ar personīgajām mantām. Nedaudz vēlāk pamostoties, sieviete konstatējusi, ka viņas soma, kurā atradās naudas maks un dokumenti, ir nozagta.

Rīgas Brasas iecirkņa policisti uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka todien ar sievieti sabiedriskajā transportā kopā braucis kāds pāris. Pamanot, ka cietusī ir aizmigusi, abi ļaundari nozaguši sievietei somu, izkāpuši ārā no sabiedriskā transporta un aizmukuši projām. Tāpat aizdomās turētās personas no sievietes bankas kartes bankomātā noņēmušas 60 eiro.

Veicot virkni izmeklēšanas darbību, trešdien, 20. februārī, likumsargi dzīvesvietā aizturēja abas aizdomās turētās personas. 1960. gadā dzimusī sieviete un 1970. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas - par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu; un pēc Krimināllikuma 193. panta otrās daļas - par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abām aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem būt uzmanīgiem un vērīgiem sabiedriskās vietās, vērtīgas mantas turēt iekškabatās, kā arī rokassomas vai plecu somas nesāt priekšpusē un pēc iespējas tās pieturēt. Tāpat atgādinām somā un naudas makā neglabāt bankas karšu kodus.