Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kad cilvēkiem nav sirds: Stāsts par diviem varmāku nobadinātiem suņiem

© Ekrānšāviņš no avīzes

Ropažu novada pašvaldības policija ierosinājusi kriminālprocesu par vardarbību pret dzīvniekiem.

Varmākas ir divi jauni cilvēki - šogad šķīries laulāts pāris. Līdz ar laulību lieki viņiem kļuva arī abi cīņas suņi - Stafordšīras terjeri. Tie tikta nolemti nāvei no slāpēm un bada. Automātiski aktuāls kļūst jautājums, vai viņi ir spējīgi aprūpēt savus bērnus.

Suņu puika nomira drīz pēc nogādāšanas dzīvnieku patversmē Mežvairogi. Viņa temperatūra bija nokritusies līdz 31 grādam, ribas no bada izspiedušās, piecelties nespēja - īsāk sakot, ar dzīvību nesavietojami organisma postījumi. Kucīte vēl dzīva, taču arī viņas stāvoklis pēc vismaz divu nedēļu badošanās ir kritisks. Pamestie suņi ilgstoši rēja, sauca pēc palīdzības. Sociālajos tīklos atrodami sarakstes fragmenti, no kuriem secināms, ka sociālās mājas kaimiņi centušies uzrunāt bezatbildīgos saimniekus, taču nesekmīgi. Sieviete atbildējusi, ka viņai nav naudas, lai suņus nodotu patversmē, un vispār tie esot viņas bijušā vīrieša suņi. Vīrietis savukārt sācis satraukties tikai pēc tam, kad policija viņu paņēmusi ciet. Pārmetis kaimiņienei, ka tā viņam sataisījusi nepatikšanas.

Zīmīgi, ka suņu spīdzinātāju profilos, patinot atpakaļ laika lenti, nav redzama neviena suņu bilde. Arī tas liek domāt, ka pie šiem cilvēkiem dzīvniekiem nebija īstā vieta.

Aina, policijai un dzīvnieku kopējiem ieejot dzīvoklī, pavērusies baisa. Suns pat nav spējis noturēt savas galvas svaru. Arī kucītei smaga dehidratācija. Abi dzīvnieki ir čipēti, tātad viņu piederība skaidri zināma. Kriminālprocess jau pārsūtīts Valsts policijai. Tiesībsargi atzīst, ka šīs lietas kontekstā nāksies izvērtēt arī abu potenciāli vainīgo personu spēju parūpēties par saviem bērniem - zēnu un meiteni. Te darbs būs bāriņtiesai.