Aizvadītajā diennaktī Latvijā noslīkuši pieci cilvēki

Aizvadītajā diennaktī Latvijā noslīkuši pieci cilvēki, biznesa portālu "Nozare.lv'' informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Četri no noslīkušajiem atrasti, noslīkušais Gulbenes novada Lizuma pagasta karjerā vēl tiek meklēts.

Dīķis Mazsalacas novada Ramatas pagastā liktenīgs izrādījās 36 gadus vecam vīrietim, dīķis Madonas novada Vestienes pagastā - 60 gadus vecam vīrietim, neliels dīķītis Rīgā, Biķernieku ielas galā - 30 gadus vecam vīrietim, bet Rundāles novadā Lielupe - 44 gadus vecam vīrietim.

Jūlijā šogad kopumā jau noslīkuši 32 cilvēki.

Jau ziņots, ka VUGD preses pārstāve uzskata, ka šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, slīkst īpaši daudz cilvēku. 2006.gadā vienā mēnesī ūdenī dzīvību zaudēja 37, bet 2007.gadā - 33 cilvēki.

Pēdējā laikā visvairāk slīkušo ir tieši nelielos ezeriņos, dīķos un karjeros,un tie pārsvarā ir 25 - 40 gadus veci vīrieši, kuri ir labi peldētāji un ūdenī jūtas pārdroši, skaidro Vetere. Protams, pie vainas atsevišķos gadījumos esot arī alkohols un pēkšņi sakaršanas dēļ sākušās veselības problēmas.

Vetere uzskata, ka faktiskais jūlijā noslīkušo skaits ir krietni lielāks, jo ne uz visiem gadījumiem tiek izsaukts VUGD, kā arī par peldētājiem jūrā rūpējas citi dienesti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.