''Positivus'' laikā ierosināti 23 kriminālprocesi; tur aizdomās arī Sončiku

© f64

Mūzikas un mākslas festivāla "Positivus" laikā no 16.jūlija līdz 18.jūlijam Valsts policija ierosinājusi 23 kriminālprocesus un sastādījusi 95 administratīvo pārkāpumu protokolus, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

21 kriminālprocess ir ierosināts par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju, divi procesi sākti par viltoto biļešu realizāciju.

Vienā no kriminālprocesiem aizdomās turamā ir pazīstamā ''ballīšu karaliene'' Anete Sončika, liecina LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija un aculiecinieku novērojumi.

Trīs administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti par alkohola lietošanu, divi - par sīko huligānismu, viens - par narkotisko vielu lietošanu.

89 administratīvo pārkāpumu protokolus sastādīja satiksmes biroja darbinieki. Festivāla ''Positivus'' laikā aizturēti 10 transporta līdzekļu vadītāji, viens no tiem ir automašīnas vadītājs, astoņi - velosipēdu vadītāji, bet viens - motorollera vadītājs.

Festivāla laikā tikai viens cilvēks, 1994.gadā dzimusi jauniete,tika nogādāta slimnīcā ar diagnozi - alkohola apreibums.

LETA jau ziņoja, ka 16.jūlijā un 17.jūlijā Salacgrīvā jau ceturto gadu pulcēsies ievērojams skaits cilvēku uz mūzikas un mākslas festivālu "Positivus".

Festivālā uz septiņām skatuvēm uzstājās vairāk nekā 60 lieliski ārzemju un labākie pašmāju mākslinieki, no kuriem galvenie bija grupas no ASV - "Scissor Sisters" un "Muse", kā arī "UNKLE live" un "Happy Mondays" no Lielbritānijas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.