VID Rīgas brīvostā atrod 10 miljonus viltotu "L&M" markas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes (MkrP) darbinieki šodien Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā (MKP) atraduši ap desmit miljoniem, iespējams, viltotu jeb kontrafaktu "L&M" markas cigarešu, aģentūru LETA informēja VID Komunikācijas nodaļā.

Kontrabandas cigaretes atrastas konteinerā, kas sūtīts no Ķīnas.

VID tuvākajā laikā preču paraugus paredzējis nosūtīt preču zīmes "L&M" oficiālajiem pārstāvjiem, lai noteiktu, vai zīmols ir vai nav viltots.

VID norāda, ka patlaban vēl cigaretes tiek skaitītas, tādejādi to kopskaits vēl var mainīties.

Sīkāk par atklājumu VID paredzējis informēt preses brīfingā šodien plkst.14.30, kas notiks Rīgas brīvostas MKP Uriekstes ielā 16.

VID norāda, ka šis nav lielākais kontrabandas cigarešu apjoms, kas šogad atklāts, atgādinot, ka šā gada pavasarī kādā no Ķīnas sūtītā konteinerā MkrP darbinieki atrada 10,5 miljonus "L&M" cigarešu, kas izrādījās kontrafaktas jeb viltotas.

Atklājot šo gadījumu, VID lēsa, ka valsts budžetam novērsts vairāk nekā 500 000 latu kaitējums.

Viltotu kontrabandas cigarešu krava no Ķīnas uz Latviju sūtīta caur Roterdamu.

Atverot kravu, kur, pēc dokumentiem, bijis jābūt metāla durvīm, un atrodot tajā cigaretes, kriminālpārvaldes darbiniekus pārsteidzis tas, ka "L&M" markas cigaretes bijušas ar daudzām pazīmēm, kas liecina, ka prece ir viltota. Salīdzinot aizturētās cigaretes ar oriģinālu, viltojuma pazīmes gan esot skaidri redzamas.

Tā kā, visticamāk, tikušas viltotas ne tikai pašas cigaretes, bet arī Krievijas akcīzes nodokļa markas, Muitas kriminālpārvaldes speciālisti pieļāva, ka tās nav bijušas paredzētas realizācijai Krievijā, turklāt tajā šādas cigaretes realizēt neesot arī ekonomiski izdevīgi.