Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Izglābj sievieti, kura centusies izdarīt pašnāvību; blakus uz dīvāna viņai gulējis zīdainis

© Daugavpils pašvaldības policija

2019.gada 25.janvāra vakarā, pulksten 21:47, Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas dežūrdaļa saņēma informāciju, ka vienā no pilsētas dzīvokļiem, iespējams, ir cietis zīdainis un plānota pašnāvība, liecina Daugavpils pašvaldības policijas pārstāvju publicētā informācija.

Nekavējoties tika informēti Valsts policijas darbinieki, kā arī uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā pašvaldības policijas mobilā patruļgrupa. Pašvaldības policija, ierodoties notikuma vietā, konstatēja ka minētajā dzīvoklī ir ieslēgts apgaismojums, bet neviens neatsaucās un durvis neatver. Atkārtoti sazinoties ar izsaucēju noskaidrots, ka tam ir dzīvokļa rezerves atslēgas un pašvaldības policijas mobilās patruļgrupa steidzami devās pakaļ izsaucējam, atstājot vienu pašvaldības policijas darbinieku notikuma vietā atbalsta sniegšanai Valsts policijas pārstāvjiem.

Tomēr durvis nevarēja arī atslēgt ar rezerves atslēgām, jo viena no slēdzenēm bija aizslēgta no iekšpuses un iespējams pat salauzta. Izvērtējot situāciju tika pieņemts lēmums uzlauzt durvis un uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kuri, izmantojot speciālo tehniku, atvēra durvis. Veicot apskati konstatēts, ka dzīvoklī uz dīvāna guļ zīdainis, kā arī dzīvoklī atrodas sieviete ar virvi apkārt kaklam.

Virve nekavējoties tika pārgriezta un sieviete nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, kuri arī jau bija notikuma vietā, palīdzības sniegšanai. Sieviete un zīdainis tika nogādāti ārstniecības iestādē, savukārt izsaucējs devās uz policijas iecirkni kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem tālāko procesuālo darbību īstenošanai.