Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par kolekcijas ordeņu, medaļu nolaupīšanu 5 personām piespriests cietumsods

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi reālu brīvības atņemšanu piecām personām, kuras organizētā grupā nolaupīja 24 567 eiro vērtus kolekcijas ordeņus, medaļas un nozīmītes, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētie izveidoja organizētu grupu un savstarpēji vienojās par lomu un pienākumu sadali noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, lai mantkārīgā nolūkā izdarītu laupīšanu lielā apmērā. Vienotu un saskaņotu darbību rezultātā, darbojoties pēc iepriekš izstrādāta plāna, 2017. gada 8. oktobrī Rīgas centrā, pielietojot vardarbību, cietušajam tika nolaupīta soma, kurā atradās kolekcijas ordeņi, medaļas un nozīmītes 24 567 eiro vērtībā.

Savukārt šī gada 16. janvārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa taisīja notiesājošu spriedumu, saskaņā ar kuru visas piecas apsūdzētās personas tika atzītas par vainīgām viņiem inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un visām piecām personām tika piemērots reāls brīvības atņemšanas sods, attiecīgi galīgie sodi noteikti brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, uz trim gadiem deviņiem mēnešiem un trīs personām uz trim gadiem sešiem mēnešiem, kā arī visām personām piemērota probācijas uzraudzība no viena līdz trīs gadiem.

Vienlaikus no vainīgajām personām solidāri piedzīts cietušā pieteiktais materiālais kaitējums 22 535 eiro apmērā un morālais kaitējums 3000 eiro apmērā.

Tiesas lēmumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.