Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Nelegālā alkohola ražotnē Viļānu novadā policija atrod ieročus un munīciju

© F64

Pārbaudot informāciju par nelegālā alkohola ražošanu kādā saimniecībā Viļānu novadā, policisti atraduši arī nelikumīgi glabātus šaujamieročus un munīciju, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Reaģējot uz informāciju par kādu nekustamo īpašumu, kurā, iespējams, notiek nelikumīga alkohola ražošana, likumsargi veikuši kratīšanu aizdomās turētā dzīvesvietā, atrodot paštaisītu kandžas aparātu.

Turpinot privātmājas saimniecības ēku apskati, saimnieka garāžā atrasti un konfiscēti četri nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči un 18 medību bises patronas. Turpat notikuma vietā aizturēts arī iespējamais vainīgais - iepriekš policijas redzeslokā nonākušais 1967.gadā dzimis vīrietis.

Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam par likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Policija atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikumu par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas nelikumīgu glabāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.