No bišu dzēlieniem nedēļas laikā miruši divi cilvēki

Nedēļas laikā no bišu dzēlieniem bojā gājuši divi vīrieši, kuri pie bišu saimēm devušies pēc alkohola lietošanas, aģentūrai LETA stāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Vakar, 10.jūlijā, Latgalē no bišu dzēlieniem miris 60 gadus vecs vīrietis. Bitenieks uz dravu bija devies pēc alkohola lietošanas. "Visa bišu saime bija uzbrukusi vīrietim, viņš bija mēģinājis glābties, taču neveiksmīgi. Kad ieradās NMPD mediķi, bites turpināja dzelt savu saimnieku, tās uzbruka arī mediķiem, un tikai pēc apdūmošanas mediķi varēja piekļūt biteniekam, taču tas jau bija par vēlu, jo cilvēks bija miris," stāstīja Bundule.

Līdzīgs gadījums Vidzemē noticis arī 3.jūlijā, kad no bišu dzēlieniem miris 51 gadu vecs vīrietis, kurš arī bija devies dravā pēc alkohola lietošanas. Arī viņš no dzēlieniem bija miris pirms ieradās mediķi. Viņam tika konstatēti vairāk nekā 100 bišu dzēlienu.

Bundule aicina cilvēkus būt apdomīgiem un nelietot alkoholu, ja plānota došanās dravā. "Biškopji stāsta, ka bites ir ļoti jūtīgas pret smakām, tādēļ cilvēkiem vajadzētu būt ļoti apdomīgiem un piesardzīgiem pirms došanās dravā," iesaka Bundule.

Svarīgākais