Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

GADA APSKATS: Slepkavība Aizsaules ielā

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Uzzinot, ka par piedalīšanos Trasta komercbankas maksātnespējas administrēšanā advokāts Mārtiņš Bunkus kopā ar citu administrētāju – Armandu Rasu – pusgadā nopelnīja 2,9 miljonus eiro, publika noelsās pirmoreiz. Kad 30. maija rītā Bunku nošāva, noelsās atkal. Šī neapšaubāmi ir gada skaļākā slepkavība.

Nošāva Bunku tik demonstratīvi, ka pat puķu sievām pie Meža kapiem uzreiz bija skaidrs - slepkavība ir par mācību vēl kādiem citiem svešas naudas apgrābstītājiem. Aizsaules iela, kapi visriņķī, Valsts policija un Iekšlietu ministrija burtiski dažu simtu metru attālumā. Slepkavas šāva ar triecienšauteni no kravas busiņa. Sacaurumoja Bunkus smalko džipu, sacaurumoja viņu pašu un nozuda bez pēdām. Savu busiņu ar viltotajiem numuriem viņi turpat Mežaparka apkaimē sadedzināja. Tīrs pasūtījuma darbs.

Decembra sākumā policija pavēstīja, ka Bunkus lietas izmeklēšana tuvojas noslēgumam, jo iegūts pietiekami daudz faktu un pierādījumu, lai pateiktu, kas un kā šo noziegumu paveicis. Kaut kādu iemeslu dēļ Bunkus ģimene ir citās domās un uzskata, ka policijai nesokas vai sokas nepareizi. Arī pirms tam noslepkavotā brālis Kristaps Bunkus rīkoja publisku pasākumu policijas darba kritizēšanai.

Tagad stāstā parādījusies vēl viena galvu reibinoša summa - 500 000 eiro par slepkavības atklāšanu, un diezin vai bagātā ģimene tos rezervējusi kriminālprocesa virzītājam. Kamēr lieta nav nosūtīta uz tiesu, atliek tikai minēt, kādu vēsti un kam mafija nodevusi, nogalinot Mārtiņu Bunku - zvērinātu advokātu, maksātnespējas administratoru, valsts amatpersonu un miljonāru vienā personā.