Ar pakaļdzīšanos autobusam aiztur divus par seksuāliem noziegumiem vainotus iereibušus laupītājus

Policijas darbiniekiem vakar vakarā ar pakaļdzīšanos "Rīgas satiksmes" autobusam izdevies no tā izsēdināt un aizturēt divus gada sākumā no apcietinājuma atbrīvotus brāļus, kuri īsi pirms aizturēšanas kādam kungam Zemitānu laukuma apkaimē bija nolaupījuši fotoaparātu, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Abus aizturētos, no kuriem viens dzimis 1976.gadā, bet otrs - 1983.gadā, policijai vakar nav izdevies nopratināt, jo viņi bijuši smagā alkohola reibumā, tāpēc viņu pratināšana plānota šodien, piebilda Sadovskis.

Viņš papildināja, ka abiem vīriešiem turklāt iepriekš tikušas uzrādītas apsūdzības par seksuāla rakstura noziegumiem un viņiem drīzumā būs jāstājas tiesas priekšā.

Lai gan abiem pilsoņiem ar tiesas lēmumu iepriekš piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, šā gada sākumā tas mainīts un viņiem noteikta policijas kontrole.

Notikumi sākušies 6.jūlija vakarā, kad ap plkst.21.30 policijā saņemts izsaukums no kāda tikko aplaupīta 1973.gadā dzimuša vīrieša un policija devusies uz Brīvības ielu 267 - pie Zemitānu lakuma. Notikuma vietā ieradušies Teikas policijas darbinieki kopā ar patruļpoliciju "Alfa".

Cietušais policistiem pastāstījis, ka viņu aplaupījuši divi citi vīrieši, kuri, pielietojot fizisku spēku un nogāžot viņu zemē, atņēmuši fotoaparātu. Pēc cietušā vīrieša stāstītā, abi laupītāji iekāpuši autobusā un aizbraukuši centra virzienā.

Cietušā norādītajam autobusam sekojuši "Alfas" darbinieki, kas pēc dažām pieturām autobusu apturējuši un tajā atraduši arī abus laupītājus, kas tikuši aizturēti. Pārbaudot abu vīriešu mantas, policijas darbinieki atraduši arī nolaupīto fotoaparātu.

Kā informēja Sadovskis, policija sākusi kriminālprocesu par laupīšanu un abus par laupīšanu vainotos brāļus patlaban ievietojusi īslaicīgas aizturēšanas izolatorā.

Sadovskis sacīja, ka abi aizturētie vīrieši apcietinājumā, gaidot tiesas sēdi par seksuāla rakstura noziegumiem, pavadījuši pusgadu, bet tad no apcietinājuma atbrīvoti. Vakardienas laupīšana ir pirmais nodarījums, kurā viņi pieķerti kopš atbrīvošanas no apcietinājuma.

Kā papildināja policijas pārstāvis, jaunākais - 1983.gadā dzimušais brālis agrāk jau ticis tiesāts par laupīšanu.

Viņš piebilda, ka operācija īstenota operatīvi - aptuveni pusstundas laikā no izsaukuma saņemšanas brīža.

Svarīgākais