Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ķuzis: Bunkus slepkavības izmeklēšana tuvojas beigām; iegūti pierādījumi, kurš to izdarīja

© F64 Photo Agency

Nogalinātā zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus izmeklēšana tuvojas noslēgumam, jo iegūts pietiekami daudz faktu un pierādījumu, lai pateiktu, kas un kā šo noziegumu paveicis, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis noliedza publiskajā telpā izskanējušos pārmetumus par policijas gausību lietas izmeklēšanā un uzsvēra, ka katru dienu un stundu Bunkus izmeklēšanas lietā notiek darbības, kas jau ir novedušas pie rezultāta.

"Iznākums tuvojas, jo ir pietiekami daudz fakti un pierādījumi, lai pateiktu, kas un kā minēto noziegumu ir pastrādājis," atbildēja Ķuzis.

Kā ziņots, nogalinātā zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps paziņojumos medijiem uzsvēris, ka viņa ģimene nav apmierināta ar policijas darbu, jo uzskata, ka likumsargi vilcinājušies sagatavot publisku aicinājumu atsaukties nozieguma lieciniekus. Tāpat ģimene kritizē likumsargu nevēlēšanos atklāt jebkādu informāciju par izmeklēšanas gaitu.

"Līdz šim Valsts policija par Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanu ir paudusi trīs paziņojumus un pāris intervijas, kurās policija pārsvarā aizbildinās ar izmeklēšanas noslēpumu un nekādu informāciju faktiski nesniedz," policiju kritizēja Bunkus brālis.

"Mēs neapšaubām izmeklēšanas noslēpuma nepieciešamību. Tomēr analizējot jau šobrīd publiski pieejamos faktus par policijas veiktajām darbībām, ir vērojams nepārprotams veikto izmeklēšanas darbību kvalitātes trūkumus. Līdz ar to rodas loģiskas bažas arī par nākamajām policijas plānotajām darbībām," paziņojis Kristaps Bunkus.

Bunkus ģimeni neapmierinot Valsts policijas un tās priekšnieka Ķuža "augstprātīgā attieksme". Neapmierinātību esot izraisījis arī Ķuža pārmetums, ka ģimene neesot bijusi atklāta un neesot sniegusi izmeklētājiem pilnu informāciju uz uzdotajiem jautājumiem. Bunkus brālis apgalvoja, ka tieši policija neesot izrādījusi interesi sarunāties ar ģimeni.

"Šāda izvēlētā policijas vadības taktika liek uztraukties, kādas turpmākas darbības tiks vērstas pret ģimeni, tai aktīvi iestājoties par efektīvu izmeklēšanas norisi," pauda Bunkus.

Jau ziņots, ka Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija ir, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību.