Divās brīvdienās glābēji no ūdens izcēluši četrus noslīkušos

Divās aizvadītajās brīvdienās, 3. un 4.jūlijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no ūdenskrātuvēm dažādās Latvijas vietās izcēluši četru vīriešu mirstīgās atliekas.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, 3.jūlijā Daugavpils novadā no Belinska ezera izcelts kāda 29 gadus veca vīrieša līķis, savukārt tai pašā dienā Rīgā no Bolderājas karjera izcelts 23 gadus veca noslīkuša vīrieša ķermenis, kas atrasts ar ūdenslīdēju palīdzību.

Sestdien meklēts arī kāds Lielupē pazudis 50 gadus vecs vīrietis Bauskas novada Mežotnes pagastā, taču viņa līķi izdevies atrast tikai nākamajā dienā, iesaistot ūdenslīdējus. Kāda cita noslīkušā - 30 gadus veca vīrieša - mirstīgās atliekas svētdien izceltas no peldvietas Alūksnes ezerā.

Savukārt kādam Liepājas pludmalē jūrā iepūstam vīrietim uz piepūšamā matrača vakar paveicies un izdevies izglābties.

Kā aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienesta (KAD) preses virsniece Liene Ulbina, vakar pēcpusdienā Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC RIGA) no VUGD Liepājas darbiniekiem saņēma informāciju, ka uz piepūšamā matrača jūrā pretī Liepājas ostas vidējiem vārtiem aizvien dziļāk tiek nests vīrietis.

Lai glābtu vīrieti, uz notikuma vietu MRCC RIGA norīkoja Liepājā dežūrējošo Jūras spēku Flotiles kuģi "Saule", taču tikmēr jau vīrietim pašam saviem spēkiem bija izdevies izpeldēt krastā un glābēju palīdzība viņam vairs nebija nepieciešama, pastāstīja Ulbina.

Kā liecina VUGD apkopotā informācija, kopš gada sākuma līdz šodienai VUGD darbinieki kopumā piedalījušies 51 noslīkušā izcelšanā no ūdens, no tiem septiņi bijuši bērni vecumā līdz 16 gadiem.

VUGD uzsver, ka minētie skaitļi neatspoguļo visu Latvijā noslīkušo cilvēku skaitu, bet gan tikai gadījumus, uz kuriem izbraukuši dienesta glābēji. Pieredze rāda, ka kopējais noslīkušo skaits parasti ir ievērojami lielāks.

Svarīgākais