Autobusa vadītājs slepus valstī mēģina ievest lidmašīnu detaļas

Valsts robežsardzes (VRS) Ludzas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas vakar aizturēja no Krievijas iebraucošu autobusu "Neoplan", kura vadītājs Latvijā slepus mēģināja ievest komplektējošās detaļas no civilās aviācijas lidmašīnām, gandrīz 2000 kompaktdiskus un vairāk nekā 8000 kontrabandas cigaretes.

Kā informēja VRS Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone, padziļinātās pārbaudes laikā robežsargi 1951.gadā dzimušā Latvijas pilsoņa vadītajā autobusā atrada rūpīgi noslēptas 8200 dažādu marku cigaretes un 1923 kompaktdiskus ar audio un video ierakstiem, datorspēlēm un videospēlēm. No starpsienām autobusa bagāžas nodalījumā un virtuvē robežsargi izņēma arī minētās lidmašīnu detaļas.

Lidmašīnu detaļu vērtība pagaidām nav apzināta, taču pārējās izņemtās preces ir aptuveni 3000 latu vērtas, pastāstīja Pētersone.

Kopumā nelikumīgās aktivitātes uz valsts robežas arvien pieaug. Īpaši daudz tiek aizturēti kontrabandas cigarešu pārvadātāji. Piemēram, šā gada septembra pirmajā pusē robežsargi izņēmuši 1,2 reizes vairāk kontrabandas cigarešu nekā pērn visa mēneša laikā.

Šogad augustā robežsargi izņēmuši 335 200 dažādu marku cigaretes aptuveni 23 000 latu vērtībā, bet septembra pirmajā pusē izņemtas 417 990 cigaretes par aptuveni 25 600 latiem, liecina VRS apkopotā informācija.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)