Trīs policistus tur aizdomās par kukuļņemšanu no dzērājšofera

© Pixabay

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret trim Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonām par kukuļņemšanu.

Valsts policijas darbinieki, apturot automašīnu, bija konstatējuši, ka transportlīdzekļa vadītājs ir alkohola reibumā. Tā vietā, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī, amatpersonas no vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli vairāku simtu eiro apmērā.

Amatpersonas tika aizturētas pagājušā gada martā. Personām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Latvijā

Šī gada jūnijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas un Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, aizturēja trīs vīriešus un vienu sievieti par narkotisko vielu realizāciju. Kopumā likumsargi trīs kratīšanu laikā izņēma dažādas narkotiskās vielas, kā arī 12 marihuānas augiem līdzīgus stādus.