Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par piesavināšanos apsūdzētais Kalvītis nodarījis zaudējumus 19 eiro apmērā

© picture-alliance / Godong / Scanpix

Par piesavināšanos mazā apmērā apsūdzētais bijušais Valsts policijas Salaspils iecirkņa priekšnieks Gatis Kalvītis prokuratūras ieskatā nodarījis 19 eiro zaudējumus.

Kalvītis gada sākumā pieķerts privātām vajadzībām izmantojot dienestam nepieciešamās degvielas kartes.

Kalvīša krimināllietu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa plāno skatīt 2019.gada 23.janvārī plkst.11.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA atzina, ka personai piemēroti drošības līdzekļi - aizliegums ieņemt noteiktu amatu un dzīves vietas maiņas paziņošana. Detalizēti apsūdzības būtību prokurore patlaban nevēloties plašsaziņas līdzekļiem skaidrot, taču Eiduka apliecināja, ka nodarītais zaudējums ir 19 eiro.

Par to, ka lieta nodota tiesai nesen vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga". Raidījums vēstīja, ka Kalvītis gada sākumā pieķerts privātām vajadzībām izmantojot dienestam nepieciešamās degvielas kartes. Viņš atvaļinājies no dienesta veselības stāvokļa dēļ.

Jau gada sākumā "Nekā personīga" vēstīja, ka jau tobrīd Iekšējās drošības birojs (IDB) izmeklējis Salaspils iecirkņa priekšnieka rīcību. Kalvītis gada sākumā raidījumam atzinis, ka nevarot sniegt informāciju par to, ka būtu lējis Valsts policijai domāto degvielu personīgajā automašīnā. "Ja jums ir tāda informācija, tad, protams, Valsts policijai to sakiet," izteicies Kalvītis.

Tikmēr nesen kļuvis zināms, ka nesen aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā Iekšējās drošības birojs aizturējis VP Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu. TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka kriminālprocess sākts par mākslīgu atalgojuma celšanu, viltojot dienesta dokumentus, Salaspils iecirknī. Šajā lietā par aizdomās turēto atzīta inspektore Jana Stepense.

Raidījums ziņo, ka IDB uzmanību pievērsis dokumentos norādītais biežais Salaspils likumsargu darbs tieši vēlajās stundās, par kurām tiek piemaksāts. IDB atklājis, ka dokumentos vismaz astoņas reizes pēdējos mēnešos norādīts, ka Salaspils Kriminālpolicijas darbinieki izbraukuši nakts reidos, lai gan patiesībā šis darbs padarīts jau pa dienu.

Darba laika uzskaites tabulas apstiprinājusi Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ļena Keine-Kaštaļjana, kas iepriekš vadījusi Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpoliciju. IDB uzskata, ka viņa nepamatoti akceptēja nakts stundu darbu kā sev pakļautiem kriminālpolicijas darbiniekiem, tā sev pašai, tādējādi palielinot atalgojumu katram par vidēji 100 līdz 200 eiro mēnesī.

Raidījums ziņoja, ka DB esot plānojis aizturēt arī Kaštaļjanu, taču viņa paņēmusi slimības lapu. IDB šonedēļ aģentūrai LETA nekomentēja vai lietā būs vēl viena aizdomās turētā persona.