Policija sākusi kriminālprocesu par ziņu portāla "Gorod.lv" rakstu, kurā attaisnotas deportācijas

Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par Daugavpils ziņu portālā "Gorod.lv" ievietoto rakstu, kurā attaisnotas 1941.gada deportācijas.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa portālu "Delfi" informēja, ka kriminālprocess sākts par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara noziegumu attaisnošanu. Lēmumu par procesa sākšanu DP pieņēma ceturtdien.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Daugavpils ziņu portāls "Gorod.lv" sadaļā "Daugavpils ziņas" publicēja sabiedriskās organizācijas "Pilsētas attīstības kustība" līdera Ruslana Jefimova rakstu, kurā viņš 1941.gada deportācijas nosauc par "pārāk maigām" un nicinoši izsakās par cilvēkiem, kuri piemin šos notikumus.

Jefimovs ir sabiedriskās organizācijas "Pilsētas attīstības kustība" līderis. Organizācija pērn martā rīkoja akciju, kuras laikā bija plānots ar novalkātiem zābakiem apmētāt Saeimas ēkas attēlu. Vēlāk aptuveni 100 kilogrami novalkātu apavu tika nogādāti kā dāvana Latvijas parlamenta deputātiem.

"Gorod.lv" ir interneta resurss ar 41 910 cilvēku lielu auditoriju. Portāls par sevi norāda, ka 2010. gadā ieņem pirmo pozīciju Latgalē un ietilpst vadošo Latvijas krievvalodīgo ziņu portālu pieciniekā. Tas ir izveidots Daugavpils pilsētai un Latgales reģionam ar mērķi vienā vietā savākt pēc iespējas vairāk "noderīgas informācijas".

Svarīgākais