Nozagtas automašīnas riepas īpašnieks atrod tirgojam internetā

Kādam vīrietim 22.jūnijā no Spilves ielas tika nozagta 1993.gada ražojuma automašīna "VW Golf", bet jau divas dienas vēlāk viņš kādā interneta mājaslapā ieraudzīja tirgojam viņa spēkrata riepas ar visiem diskiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, tūlīt pēc zādzības automašīnas īpašnieks vērsās policijā, kur tika sākts kriminālprocess. 24.jūnijā nozagtās mašīnas īpašnieks internetā pamanīja sludinājumu, kurā piedāvāja viņa automašīnas riepas. Viņš sazinājās ar sludinājuma ievietotāju un norunāja tikšanos 26.jūnijā, jo tajā dienā "pārdevēji" nevarējuši satikties.

Uz tikšanos auto īpašnieks devās ar policistu, kurš tēloja "pircēja" draugu. Kad četri jaunieši bija izrādījuši preci, policists viņus aizturēja. vecākais no aizturētajiem - 1991.gadā dzimis jaunietis - jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par vairāk nekā 20 zādzībām. Aizturēto vidū ir arī viens 1992. un divi 1995.gadā dzimuši jaunieši, kurus šajā nodarbē iesaistījis tieši gados vecākais paziņa.